Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η βάφτιση της Στυλιάνας

Αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και να πάρουμε το πολυπόθητο διαβατήριο της Στυλιάνας στα χέρια μας, ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε σχεδόν ένα χρόνο να επιστρέψουμε και η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη. Όμως φτάνοντας εκεί και μετά από τους εναγκαλισμούς με φίλους και συγγενείς, η πραγματικότητα μου χτύπησε την πόρτα. Είχαμε 9 μέρες για να οργανώσουμε τη βάφτιση της μικρής και μάλιστα μεσολαβούσαν και οι μέρες των Χριστουγέννων. Αυτό σήμαινε μαγαζιά κλειστά για δύο μέρες και κάποιες ώρες "χαμένες" για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Ανασκουμπωθήκαμε και την επόμενη μέρα από την άφιξη μας άρχισαν οι εργασίες.
Είχαμε αποφασίσει ότι θέλαμε να αποφύγουμε τις κλασικές μπομπονιέρες και το κλασικό γλυκό βάφτισης. Αντ'αυτού σκεφτήκαμε να  μοιράσουμε στα παιδάκια χριστουγεννιάτικα δώρα και να στήσουμε έναν μπουφέ με πολλά πολλά γλυκάκια φτιαγμένα από τα χεράκια μας για να κεράσουμε τους καλεσμένους μας. Δηλαδή απίστευτες ώρες δουλειάς, πολλές προμήθειες και πολύ άγχος. Θυμάμαι ότι ανήμερα των Χριστουγέννων ετοιμάζαμε τα τελευταία cupcakes. Μέσα στα κουτιά είχαμε βάλει σχεδόν 1000 γλυκάκια. Ήμουν πολύ κουρασμένη αλλά ήταν γλυκιά η κούραση γιατί αυτά τα καλούδια προοριζόταν για τη βάφτιση της δικής μου κόρης.


photo by Ard07

Ξημέρωσε 26 Δεκεμβρίου. Ξυπνήσαμε πολύ πρωί. Δεν είχα άγχος, αν και ήμουν και η μαμά και η οργανώτρια, γιατί σε αυτό το τόσο δύσκολο εγχείρημα μου στάθηκαν πολλοί φίλοι και συγγενείς. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και στηρίχθηκε στην αγάπη, στην προσφορά και στον εθελοντισμό πολλών.


photo by Ard07

Για αυτό γράφω αυτά τα λόγια σήμερα. Για να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τη δική σας βοήθεια οργανώσαμε τη βάφτιση της Στυλιάνας μας. Και μιας και δεν θα πάρω ποτέ Όσκαρ ώστε να βγάλω ευχαριστήριο λόγο, θα σας ευχαριστήσω από αυτό εδώ το "βήμα".


photo by Ard07

Ειδικές ευχαριστίες:
στη Μαριάνθη του all paper για το τόσο ξεχωριστό προσκλητήριο που μας ετοίμασε.
στον Άρη της Ard07 για τις ιδιαίτερες στιγμές που "αιχμαλώτισε" με το φωτογραφικό του φακό. Και με την ευκαιρία σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην έκθεση σου.


photo by Ard07

στη Ζωή από το stripes 'n' buttons για τη χειροποίητη σαλιάρα που φόρεσε η Στυλιάνα στη βάφτισή της για να μη λερώσει το καλό της φόρεμα.


baby bib by stripes 'n' buttons

στα πρώτα ξαδέρφια Κουτουπά και στις αδερφές Αΐβαζόγλου για την πολύτιμη βοήθεια τους στην εκκλησία.
στην αδερφή μου Ειρήνη που με "βρίζει" για όλα αυτά που της αναθέτω συνεχώς.
στον γαμπρό μου, Κωνσταντίνο Ντάλλη, για όλη την παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που δημιούργησε. Κώστα, ο στολισμός του μπουφέ με τα γλυκά ήταν απίστευτος. Κρίμα που δεν έχουμε φωτογραφίες.


photo by Ard07, styling by Kostas Ntallis

στους νονούς της, Νικολέττα και Ηλία, που μας έκαναν την τιμή να κάνουν τη Στυλιάνα μας πνευματικό τους παιδί.
και τέλος σε όλους τους φίλους μας που τους "κουβαλήσαμε" αυτό το χριστουγεννιάτικο πρωινό για να μοιραστούν μαζί μας τη γιορτή της Στυλιάνας μας.


photo by Ard07

2 σχόλια:

  1. Να σας ζήσει Πουλχερία μου! Να είναι πάντα χαρούμενη και γεμάτη υγεία. Το μοντελάκι μου είναι σούπερ πάντως! Δεν θα μπορούσα να έχω ομορφότερη κουκλίτσα για να φορέσει τη σαλιάρα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το μοντελάκι δεν θα μπορούσε να φορέσει ομορφότερη σαλιάρα. Σε ευχαριστούμε.

      Διαγραφή