Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μπισκότα, τούρτες και πολλά γενέθλια!

Τα στολισμένα μπισκότα έχουν αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιούνται για κέρασμα στη βάφτιση, για μπομπονιέρα στο γάμο, για δώρο καλεσμένων, για κέρασμα στα γενέθλια, για κέρασμα στο μαιευτήριο και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Τα πλεονεκτήματα τους είναι ότι δεν "λιώνουν" το καλοκαίρι, ότι δεν μπαγιατεύουν εύκολα (τουλάχιστον τα "καλά" μπισκότα) και το σημαντικότερο ότι μπορούν να στολιστούν σύμφωνα με το θέμα της εκδήλωσης και να αποτελέσουν μέρος της διακόσμησης. Κάπως έτσι σκέφτηκαν μερικοί φίλοι και επέλεξαν τα μπισκότα για κέρασμα γενεθλίων. Άλλοι πάλι τα πρόσφεραν ως δώρο σε κάποιον φίλο τους που γιόρταζε επιλέγοντας να τα στολίσουν σύμφωνα με την αγαπημένη ομάδα του εορταζόμενου.


Ένας αγαπημένος φίλος Παοκτσής είχε γενέθλια και η παρέα του ήθελε να του χαρίσει μπισκότα με θέμα την αγαπημένη του ομάδα. Τους έφτιαξα λοιπόν την ομάδα, τον προπονητή, τον διαιτητή και μερικές μπάλες.


Τα έβαλα και σε ένα όμορφο κουτί και στολίστηκαν φυσικά με ασπρόμαυρες κορδέλες. Δεν ήμουν εκεί την ώρα που του χάριζαν το δώρο αλλά από ότι έμαθα δεν τα αποχωρίστηκε.

Τα επόμενα μπισκοτάκια τα έφτιαξα με πολύ χαρά για ένα ταλαντούχο κορίτσι που γνώρισα μέσω facebook, τη Ζωή. Για τη Ζωή σας έχω ξαναμιλήσει. Έχει πιάσει βελόνα και κλωστή και με τα χρυσά της χεράκια δημιουργεί μοναδικά αξεσουάρ. Το stripes and buttons είναι το "μωρό" της και εκεί θα δείτε τη δουλειά της. Η Ζωή, λοιπόν, είχε γενέθλια και ήθελε να της φτιάξω μπισκοτάκια με έμπνευση για να κεράσει τους φίλους της. Εμπνεύστηκα και εγώ από τη δουλειά της και της έφτιαξα stripes and buttons μπισκότα.



Μια γλυκιά μαθήτρια της δευτέρας δημοτικού είχε γενέθλια και ήθελε να κεράσει τους συμμαθητές της ένα γλυκάκι. Αποφάσισε με τη μαμά της να μην καταφύγουν στις κλασικές σοκοφρέτες αλλά να προσφέρουν μπισκοτάκια σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις.


Φτιάξαμε αγοράκια και κοριτσάκια σε φουξ και λαχανί και ήταν τόσο όμορφα και "δροσερά".

Και τα γενέθλια συνεχίστηκαν....και αυτή τη φορά τα μπισκότα μας τα "μαγειρέψαμε" σε ένα πάρτι με θέμα "TOP CHEF". Τα βάλαμε και σε ξυλάκια για να γίνουν νόστιμα μπισκοτογλειφιτζούρια για επίδοξους μικρούς μάγειρες.


Στα επόμενα γενέθλια, δεν φτιάξαμε μπισκότα αλλά μια παραμυθένια τούρτα για ένα κορίτσι με ρομαντική καρδιά. Ακούσαμε την ευχή της και την πραγματοποιήσαμε.


Η γέννηση μιας μικρούλας έφερε πολύ χαρά στην οικογένειά της. Ήθελαν να μοιραστούν τη χαρά τους δημιουργώντας μια γλυκιά ανάμνηση στους φίλους τους. Και τι καλύτερο από ένα γλυκό μπισκοτάκι?


Καροτσάκια, φορεματάκια, μπιμπερό και κοριτσάκια σε απαλές ροζ αποχρώσεις για να γλυκαθούν οι φίλοι και οι συγγενείς στο μαιευτήριο.

Όμως δεν είναι απαραίτητο να έχεις πάντα κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να απολαύσεις ένα "καλό" μπισκότο. Έτσι σκέφτηκε, μάλλον, μια γλυκιά μανούλα και παρήγγειλε για τα κοριτσάκια της μπισκοτογλειφιτζούρια που να τις μοιάζουν.


Πω, πω! χόρτασα δημιουργία και χαρά αυτή την περίοδο αλλά νομίζω ότι χόρτασαν απόλαυση και όσοι τα δοκίμασαν.

5 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Πουλχερία μου, Πανέμορφα όλα!!!
    Πάντα τέτοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμα μιλω εγω εμα χρυσοχερα μου εισια και τελεια τα κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ.πολύ με γλυκαίνεται με τα καλά σας λόγια :))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. yummie! den eixa th tyxh na dokimasw ta biskota sou alla einai panemorfa emfanistaka! bravo bravo xilia bravo!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξία, σε ευχαριστώ πολύ.από ότι ακούω είναι και πολύ γευστικά.αν θέλεις πάντως μπορείς να τα δοκιμάσεις...δεν τα "φυλάμε" μόνο για γενέθλια και βαφτίσεις :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή