Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μπισκότα και cupcakes για μια διαφορετική βάπτιση

Ξέρω ότι πολλές μανούλες αυτή την εποχή ψάχνεται διάφορες ιδέες για τη βάφτιση των μικρών σας και συνήθως εγκλωβίζεστε σε κλασικά θέματα και χρώματα. Για αυτό σκέφτηκα να γράψω για μια βάφτιση που ανέλαβα και είχε ιδιαίτερο θέμα και ακόμα πιο ιδιαίτερα χρώματα. Για να ξεφύγουμε λίγο από το κλασικό ροζ και γαλάζιο και να δείτε μια διαφορετική πρόταση.
Η μαμά και η νόνα του μικρού πήραν μια γενναία απόφαση..... να μην χρησιμοποιήσουν καθόλου το σιέλ και να επιλέξουν ένα θέμα που σπάνια χρησιμοποιείται για βάφτιση, τον ποντικό. Τα χρώματα που διάλεξαν ήταν το κόκκινο και το μαύρο. Και αν σας τρομάζει το μαύρο, σας πληροφορώ ότι στις κατάλληλες δόσεις και με τον κατάλληλο χειρισμό μπορεί να δώσει ένα πολύ ωραίο και διαφορετικό αποτέλεσμα. Μαύρο φράκο για τον μικρούλη μας, κόκκινοι βελούδινοι φιόγκοι και κλαδιά ελιάς για τη λαμπάδα και την κολυμπήθρα και φυσικά μπομπονιέρες και κεράσματα σε κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις.


Τα μπισκότα τα στολίσαμε έτσι ώστε να παραπέμπουν στον Mickey Mouse σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που ταίριαζε άλλωστε και στο ύφος της βάφτισης. Και το ανατρεπτικό ήταν ότι μοιράστηκαν στους καλεσμένους αντί για μπομπονιέρες.


Για το κέρασμα της βάφτισης, δημιουργήσαμε σοκολατένια cupcakes τα οποία στολίστηκαν με δύο μεγάλα αυτιά ποντικού και ένα σατέν κόκκινο φιόγκο.




Τα βάλαμε και σε στολισμένα καλαθάκια γιατί σε αυτή τη βάφτιση οι ανατροπές δεν είχαν τελειωμό. Τα μπισκότα-μπομπονιέρες και τα κεράσματα δεν τοποθετήθηκαν σε τραπέζια για να μοιραστούν στους καλεσμένους αλλά ήρθε ο φίλος μας ο Ποντικός με την παρέα του για να τα μοιράσει σε μικρούς και μεγάλους και να τους "πειράξει" με τη τεράστια μύτη του.


Και πιστέψτε με δεν το χάρηκαν μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι.


Έβγαλα και εγώ μια αναμνηστική φωτογραφία διότι που θα ξαναέβρισκα την ευκαιρία να φωτογραφηθώ με τον κύριο Ποντικό.


Γελάσαμε τόσο πολύ, χαρήκαμε όλοι μας και γλυκαθήκαμε. Και αποδείξαμε περίτρανα ότι μια όμορφη βάφτιση μπορεί να είναι διαφορετική και πολύ χαρούμενη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης που μας παραχώρησε τα θεατρικά κουστούμια του κυρίου Ποντικού και της φίλης του και συνέβαλλαν στη χαρά μας.

Σας αφήνω με μια πολύ γλυκιά ανάμνηση από αυτή τη βάφτιση και ελπίζω να σας έπεισα να τολμήσετε κάτι διαφορετικό στην βάφτιση για το δικό σας μικρό "ποντικάκι".


5 σχόλια: