Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ψάχνοντας για δώρα

Αυτές τις μέρες λίγο πολύ όλοι πήραμε τους δρόμους για να ψάξουμε δώρα για τους αγαπημένους μας. "Στριμωχτήκαμε" στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πόλης μας, στα μαγαζιά και στα λεωφορεία, νευριάσαμε από το μποτιλιάρισμα, κουραστήκαμε από τις φωνές και τη φασαρία. Είδαμε ανθρώπους να προσπαθούν να «νιώσουν» τα Χριστούγεννα  «συλλέγοντας» σακούλες με ψώνια.
Μέσα σε αυτόν τον πανζουρλισμό των γιορτών έκανα μια παύση και σκέφτηκα ότι τα Χριστούγεννα δεν βρίσκονται στις πλαστικές σακούλες και στα εμπορικά κέντρα αλλά στην φροντίδα και την αγάπη.
Αποφάσισα, λοιπόν, να φτιάξω εγώ τα δώρα για τους αγαπημένους μου όχι κατ’ανάγκη αλλά κατ’επιλογή και σας το προτείνω. Θα μου πείτε ότι δεν έχετε χρόνο αλλά αν σκεφτείτε τι χρόνο θα καταναλώσετε αυτές τις μέρες στριμωγμένοι στα μαγαζιά και στους δρόμους της πόλης μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. «Ανοίξτε» τις κουζίνες σας και καλέστε αγαπημένους φίλους. Φτιάξτε μαζί τους γιορτινά "καλούδια" και δωρίστε τα ή στολίστε τα σπίτια σας,




γεμίστε χωνάκια και σακουλάκια με γλειφιτζούρια,μπισκοτάκια, σοκολατάκια και καραμέλες



χρησιμοποιήστε όμορφα κουτιά και βάλτε μέσα χριστουγεννιάτικα καλούδια για να τα δωρίσετε στους φίλους και στην οικογένεια σας


φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας τα δώρα τους






Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν! Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση, βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και δημιουργήστε.  Σας δίνω και μία συνταγή για γιορτινά μπισκότα για να έχετε μία βάση να ξεκινήσετε τη γλυκιά σας περιπέτεια. Και αν έχετε κάποια απορία, μπορείτε να μου στείλετε e-mail στο info@poulcheria.com ή να αφήσετε το σχόλιο σας στο blog.

Συνταγή για γιορτινά μπισκοτάκια

Υλικά
-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1/2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
-1 πρέζα αλάτι
-250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 αυγό
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-20 γρ. χυμός πορτοκαλιού
-1/2 κ.τ.γ κανέλα
-1/4 κ.τ.γ γαρύφαλλο σκόνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό , το χυμό, τα μυρωδικά και το μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια κουπ πατ κόβουμε μπισκότα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ο C. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και αν θέλουμε τα στολίζουμε με άχνη, γλάσο ή χρωματιστή τρούφα.

Καλή επιτυχία και καλή χρόνια σε όλους μας!

5 σχόλια:

  1. Κάθε φωτογραφία είναι η μία καλύτερη από την άλλη και κάθε λιχουδιά η μία καλύτερη από την άλλη. Αν μπορούσα θα τα έτρωγα όλα! Καλή Χρονιά και πάντα δημιουργική Πουλχερία μου! Εύχομαι το 2011 το εργαστήρι σου να μυρίζει γλυκά κάθε μέρα και οι δικοί σου άνθρωποι (και όχι μόνο) να απολαμβάνουν τις εξαίσιες δημιουργίες σου. Αν δεν έχετε δοκιμάσει τα γλυκά τις Πουλχερίας δεν ξέρετε πραγματικά τι χάνετε. Καλή Χρονιά σε όλους! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζώη, σε ευχαριστω πολυ! με τη σειρα μου ευχομαι να ειμαστε γεματες δημιουργια και ας ειναι δυσκολα τα πραγματα.εμεις θα δημιουργουμε και θα γελαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pansofix, καλη χρονια ευχομαι και σε εσενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή