Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Το ταμπουλέ που μύριζε.......mojito

Είπα σήμερα να μη μαγειρέψω αλλά να φτιάξω κάτι εύκολο, γρήγορο, δροσερό και καλοκαιρινό. Έψαξα, λοιπόν, στο site της αγαπημένης μου Αργυρώς, μαγείρισσας παλιάς κοπής και βρήκα ένα νοστιμότατο ταμπουλέ.


source www.argiro.gr

Όπως συνήθως, δεν ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα. Πρόσθεσα κάτι, αφαίρεσα κάτι άλλο και έφτιαξα το δικό μου ταμπουλέ. Εξάλλου, είναι μια συνταγή που υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές ή προσθήκες χωρίς να φοβάσαι για το γευστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, πρόσθεσα φετούλα και στη sauce έβαλα λίγο κάρυ και μουστάρδα. Πως όμως κατέληξε σε .......Mojito?
Για όλα φταίει ο δυόσμος. Την ώρα που τον ψιλοέκοβα βγήκαν όλα τα αρώματα του και ξαφνικά άρχισα να σκέφτομαι παραλίες, ήλιο, μουσική και πολλά πολλά mojito. Και τότε κατάλαβα ότι χρειάζομαι διακοπές από εκείνες τις παλιές, τις ανέμελες. Χωρίς να κοιτάς ρολόγια γιατί πρέπει το μωρό να φάει και να κοιμηθεί, χωρίς να απαγορεύεται το αλκοόλ γιατί θηλάζεις, χωρίς έλλειψη ύπνου. Όσες είστε μανούλες με καταλαβαίνετε και όσες δεν έχετε ακόμα παιδάκι σας συμβουλεύω αυτό το καλοκαίρι να πιείτε πολλά mojito και να κοιμηθείτε πολύ.

P.S. Όσες/όσοι θέλετε να δοκιμάσετε τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε στο site της Αργυρώς σε αυτό το link ταμπουλέ με ελληνική γεύση. Σας συμβουλεύω να ετοιμάσετε τα μυρωδικά από την προηγούμενη μέρα γιατί η προετοιμασία τους θέλει αρκετό χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου