Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Τούρτα γάμου ή μήπως όχι?

Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε όλες τις μελλοντικές νυφούλες που κατά καιρούς επικοινωνούν μαζί μου για να μου καταθέσουν τον προβληματισμό τους σχετικά με την τούρτα γάμου. Είστε πολλά κορίτσια εκεί έξω που θέλετε να αποφύγετε την τούρτα τόσο ως διαδικασία κοπής στη δεξίωση όσο και ως κέρασμα για τους καλεσμένους σας.
Λοιπόν, για όλες εσάς έχω να σας προτείνω διάφορες ιδέες. Ελπίζω σε κάποια από αυτές να βρείτε τη λύση που ψάχνετε.

Ας ξεκινήσουμε!

Ιδέα Νο1:  Έχετε αποφασίσει ότι δεν θέλετε να κόψετε τούρτα κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης αλλά θέλετε να αποφύγετε και τη σύγκρουση με τη μαμά και την πεθερά που επιμένουν στην πατροπαράδοτη τούρτα γάμου. Σας έχω τη λύση! Μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ατομικά τουρτάκια ή cupcakes και μάλιστα να τα στολίσετε σύμφωνα με τα χρώματα και το θέμα του γάμου σας. Με αυτό τον τρόπο και τούρτα θα προσφέρετε και θα αποφύγετε το "κόψιμο".
Ιδέα Νο2: Στο χώρο της δεξίωσης στήνετε ένα μπουφέ με τούρτες και cakes διαφόρων γεύσεων και αφήνεται τους καλεσμένους σας να διαλέξουν το γλυκό που τους αρέσει. Σε αυτή την περίπτωση και προς διευκόλυνση του κόσμου προτείνω να υπάρχουν επεξηγηματικά καρτελάκια μπροστά από κάθε γλυκό. Η διακόσμηση του μπουφέ θα πρέπει να ακολουθεί το ύφος της γενικότερης διακόσμησης του γάμου και της δεξίωσης ώστε να δημιουργείται ένα αρμονικό σύνολο.


photo by choco studioΙδέα Νο3: Και μια πιο φευγάτη πρόταση για εναλλακτικές νυφούλες είναι ένας μπουφές σοκολάτας σε συνδυασμό με λικέρ και κονιάκ. Διάφορα είδη σοκολάτας, σοκολατάκια, κονιάκ και λικέρ που συνδυάζονται πολύ αρμονικά με τη σοκολάτα. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στη θέα ενός τέτοιου μπουφέ?1 σχόλιο: