Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

To αυθεντικό vintage φόρεμα της Στυλιάνας

Πάντα θυμόμουν ότι στο σπίτι μας υπήρχε μια μικρή παλιά βαλίτσα ταλαιπωρημένη από τα χρόνια που κουβαλούσε η οποία έκρυβε έναν "θησαυρό", τα βρεφικά μας ρούχα. Η μαμά μου κατά καιρούς την άνοιγε και μας εξηγούσε σε ποια περίσταση είχαμε φορέσει ως βρέφη το κάθε τι.
Όταν ήρθε η ώρα να γίνω και εγώ μαμά, μου παρέδωσε το βρεφικό μου ρουχισμό και τα σεντονάκια μου με τα οποία σκέπασα και εγώ με τη σειρά μου τη δική μου κόρη.
Όταν πριν από ένα χρόνο περίπου ετοίμαζα τη βάφτιση της Στυλιάνας μου, μου είπε ότι μου έχει μία έκπληξη και λίγες μέρες πριν από τη βάφτιση μου έδειξε το βαφτιστικό μου φόρεμα. Το είχε φυλάξει χρόνια πολλά, το καθάρισε, το σιδέρωσε και μου το παρέδωσε για να το φορέσει και η δική μου κόρη.  
Και έτσι και έγινε. Την ημέρα της βάφτισης, τη Στυλιάνα μας την πήγαμε στην εκκλησία φορώντας το βαφτιστικό μου φόρεμα συνοδευόμενο από την αντίστοιχη κάπα. Και έτσι η ανακύκλωση απέκτησε για εμένα και συναισθηματική αξία.
Ήρθε, λοιπόν, και η δική μου σειρά να φυλάξω το βαφτιστικό φόρεμα της μικρής μου για να της το παραδώσω χρόνια μετά, καθαρό και σιδερωμένο.
Και εσείς μανούλες, που ετοιμάζεστε να βαφτίσετε τη δική σας κόρη, αντί να αναζητείτε στην αγορά το ιδανικό φόρεμα, μήπως να ψάχνατε σε καμιά παλιά βαλίτσα? Μπορεί να ανακαλύψετε το δικό σας βρεφικό "θησαυρό" και θα είναι αυθεντικό vintage.photo by ard073 σχόλια:

  1. Δεν θα το πιστέψεις, αλλά κι η δική μου μαμά μόλις μου είπε πως έχει φυλάξει και το δικό μου βαφτιστικό φόρεμα! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια! Πίστεψε με, θα νοιώσεις πολύ όμορφα όταν με το καλό το φορέσει η κόρη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή